Myyjänä päädyn usein pohtimaan omaa tekemistäni, mitä voisin tehdä paremmin ja missä olen hyvä. Viime aikoina olen todennut, että loppujen lopuksi tärkein näkemys tekemiseni tasosta tulee asiakkaalta. Asiakkailta on kuitenkin harmillisen vaikeaa kysyä mitään suoraan. Varsinkaan uusilta. Osapuolten pitää totutella molempien mieltymyksiin ja toiveisiin. Kun luottamus kasvaa, pystyy myös avautumaan enemmän.

Tämä on varsin problemaattista erityisesti siinä vaiheessa, kun tarjousta ei ole vielä hyväksytty. Kysypä seuraavan kerran mitä uudelle asiakkaalle tehdylle tarjoukselle kuuluu.

”He pohtivat sitä vielä, tekevät päätöksen ensi viikolla, kaikki tarvittava tieto on annettu heille”

Mutta onko tämän potentiaalisen asiakkaan toiveita todella kuultu? Sitä on vaikea tietää, sillä luottamusta ei ole juurikaan vielä ehtinyt syntyä, eikä tämä potentiaalinen asiakas voi ilmaista toiveitaan vapaasti. Puhumattakaan palautteen antamisesta. Jatkuva asiakaskokemuksen mittaus on kuitenkin elintärkeää myynnissä. Ja sitä pitää tehdä myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa.

Mitä jos asiakkaalle lähtisi automaattisesti lyhyt 1-2 kysymyksen (numeraalinen sekä sanallinen) kyselylinkki kännykkään heti myyjän käynnin jälkeen? Saman linkin yhteydessä voisi olla muuta ostajaa palvelevaa sisältöä, kuten case-esimerkkejä. Samalla myyjä saisi vastaavan kyselyn omasta toiminnastaan. Näin hän voisi saada napinpainalluksella myös ne johdon kaipaamat merkinnät myyntikeikastaan rajapinnan kautta CRM:ään.

Selkeällä dashboardilla sekä myyjä, että johto näkisivät työnsä tulokset visuaalisesti ja ongelmakohtiin puuttuminen olisi helppoa. Ja kaikki toimisi automaattisesti, tietysti. Ota yhteyttä meihin tästä ja kytkemme teidät mukaan tähän.